QCN is Moving to CalTech in June

The QCN project servers will be moving to CalTech and will be hosted in the Division of Geological and Planetary Sciences (GPS). The exact dates are uncertain but it will probably be in early June. All of us on QCN wish to thank the staff at CalTech for hosting us!

Прочитај повеќе

<платно style =" width: 161px; Висина: 48px; топ:-2px; лево:-1px!

Ние разбираме Quake Catcher Network може да биде збунувачки, но не грижете се, бидејќи ние сме направени некои анимирани спотови да се објасни тоа како сето тоа функционира!

Прочитај повеќе

<платно style =" width: 155px; Висина: 48px; топ:-2px; лево:-1px!

Новиот О-NAVI сензори биле примени и се подготвени да брод!

Прочитај повеќе

<платно style =" width: 201px; Висина: 48px; топ:-2px; лево:-1px

Можете да добијат бесплатна сензор за следење на земјотреси, ако вашиот компјутер е во една од нашите регионални низи.

Прочитај повеќе

Земјотресот-Catcher Network

Ттој Quake-Catcher мрежа е иницијатива на соработка за развој на најголемиот светски, ниска цена силна движење сеизмички мрежа со користење на сензори и во прилог на интернет-поврзан компјутер. Со ваша помош, Земјотресот-Catcher Network може да обезбеди подобро разбирање на земјотреси, даваат рано предупредување во училиштата, за одговор при катастрофи системи, и други. Земјотресот-Catcher Network исто така, обезбедува едукативен софтвер дизајниран да ви помогне учат за земјотреси и земјотрес опасности.

Инсталирајте

Една мала и ниска одржување сензор за движење е инсталиран заедно со слободна QCN софтвер.Повеќе информации →

<платно style = "width: 78px; висина: 21px; топ:-1px; лево:-1px

Сензор податоци открива близина реално време читања на земјотресот локации, и големината.
Повеќе информации →

<платно style = "width: 59px; висина: 21px; топ:-1px; лево:-1px

Домаќин на компјутери испратите своите сензор податоци директно до онлајн QCN мрежата да бидат обработени.Повеќе информации →

San Francisco Bay Area Жителите! Зачленете се тука!


 

Последни Вести
 • QCN is Moving to CalTech in June!

  The QCN project servers will be moving to CalTech and will be hosted in the Division of Geological and Planetary Sciences (GPS). The exact dates are uncertain but it will probably be in early June. All of us on QCN wish to thank the staff …

  Прочитај Повеќе →
 • In Nepal? Download QCN on Your Smartphone or Tablet

  A devastating earthquake struck Nepal on 29 Април 2015. All seismic recordings of aftershocks in the region will be extremely valuable to understand the event and ongoing seismic risk. If you are in the area please join the QCN network using your smartphone or tablet …

  Прочитај Повеќе →
 • QCN App за BOINC на Андроид достапни

  QCN сега работи на Андроид АРМ процесор уреди (телефони, таблети, итн) преку BOINC за Андроид, кој е достапен на Google Игра продавница: https://play.google.com / продавница / apps / детали?id = edu.berkeley.boinc Препорачливо е да се работи со помош на стандардните поставувања – односно QCN ќе се кандидира на вашиот Андроид уред кога е полнење (“во …

  Прочитај Повеќе →
 • QCN 2013 Исполнување

  QCN истражувачите се запознаа на Падот Август состанок во Сан Франциско на декември 11, 2013. Настанот се вклучени говорниците кои активно се вклучат во проектот QCN. На дневен ред и презентација додадени фајлови: може да се симне од следниве линкови (кликнете на линкот за да ја преземете): https://www.dropbox.com/s/d55rimdgjlvsupi/QCN_MEETING_2013.zip и …

  Прочитај Повеќе →
 • QCN Explorer

  Сакате да направите свој симулации на земјотреси и да видиме што се случува со мрежа на QCN сензори? Проверете на QCN Explorer! QCN Explorer им овозможува на корисниците да ги симулираат како QCN одговара земјотрес со различни бројки и дистрибуции на QCN сензори.

  Прочитај Повеќе →
 • QCN Извор законик достапна на github

  Ние сме отворање на изворниот код за QCN за оние од вас кои сакаат да експериментираат (на пример) со QCNLive и сензорите. Кодот е под “LGPL” лиценца (како што се зависности, како што се BOINC, Qt, итн) Постојат проект работен простор за Windows …

  Прочитај Повеќе →
 • Nees / QCN отворен Куќа за идните наставници

  Nees @ UCSB персонал беше домаќин на отворена куќа за идните наставници во Givertz Факултетот за образование на универзитетот Санта Барбара во април 2013. Sandra Seale and Francesco Civilini, Nees проект специјалисти, даде тренинг сесија во “Направете свој земјотрес” користење на сензорот QCN. …

  Прочитај Повеќе →
 • QCN Избрана во TEDx Разговор

  Проект соработник Debi Kilb даде TEDx разговор за "Користење на видео-игри да се посветам на иднината Научниците’ која вклучува videogame создава околу проектот QCN. Проверете видео на нејзиниот разговор тука. Соработник на проект Научник на SCRIPPS институција на океанографија на УЗ Сан Диего, студии …

  Прочитај Повеќе →
Страница 1 на 1012345»...Последно »

<платно style =" width: 50px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px;!

<платно style =" width: 93px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px;? <платно style =" width: 94px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px; <платно style =" width: 47px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px;! Исто така можете да се регистрирате за нашите <платно style =" width: 81px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px; или донира сензор до К-12 образование. <платно style = "width: 32px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px; <платно style =" width: 75px; висина: 19px; топ:-1px; лево: 0px;.